Uw zoekopdracht leverde geen resultaten op. Probeer opnieuw!

Onderstaande resultaten werden gevonden.

Waar je de kas wil zetten daar heb je de vrije keuze in. Dicht bij het terras of de keuken, tegen de muur van je woning/bijgebouw, op een balkon, (dak)terras …

Neen, absoluut niet!
De fundering moet over de volledige lengte ondersteund worden door:

 • Grond
 • Bepaalde betonstructuur/plateau

Kathedraal glas is hetzelfde als gehamerd glas.

Ja, dat is mogelijk tegen een meerprijs. Standaard zijn onze ACD® Prestige serres voorzien van 4mm gehamerd veiligheidsglas, uitgezonderd bij onze tuinkamers/orangeries, BoraBora en de Victorienne.

Neen, absoluut niet! Onze ACD® Prestige serres zijn zéér sterk en robuust maar wij raden ten sterkste af om op het dak van je serre te lopen.

Nokversiering is een fijne afwerking van je ACD® Prestige serre. Het voorkomt ook dat er veel vogels op de nok van je serre zitten.

Intogrow is een kwaliteitsvol instapgamma bestaande uit:

 • 3 modellen
 • 3 kleuren
 • 3mm klaar veiligheidsglas

Stalen fundering is optioneel 

Je kan terecht bij een van onze dealers of na afspraak, in onze showroom.

 • ACD® Prestige serre
 • Tuin- en leefkamers
 • Introgrow

Dat zijn de buitenafmetingen.

Een serre zal nooit wind-, waterdicht of condensvrij zijn.

Iedere ACD® Prestige serre beschikt over een binnen- en buitengoot. De handige binnengoot om het condenswater aan de binnenkant af te voeren. De brede buitengoot om het regenwater vlot te laten weglopen.

 • 7x sterker dan standaard tuinbouwglas
 • 5x sterker dan ongehard tuinbouwglas
 • Bij breuk, breekt dit in ongevaarlijke kleine stukjes
 • Beter bestand tegen invloeden van de natuur (hagel, sneeuw…)

Het bevestigen van de ACD® Prestige serre is mogelijk via grond- of muurankers. Eén van beide types wordt altijd bijgeleverd bij de levering van de ACD® Prestige serre. Je moet ook duidelijk aangeven bij jouw bestelling als je de ACD® Prestige serre zal plaatsen in volle grond of monteren op betonplaat of muurtjePer anker moet u minimum 12,5 kg snelbeton voorzien.

Ja, in alle ACD® Prestige modellen is een dubbelkamerige zelfdragende fundering inbegrepen.

We hebben verschillende breedtes, lengtes en hoogtes. Van schuine wand tot rechte wand, muurserres tot tuinkamers. In het totaal spreken we over 122 verschillende mogelijke modellen.

Ja, dat is mogelijk. Aluminium en glas blijven dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Mits een meerprijs is een kleur mogelijk.

Dit zijn de modellen die het meest verkocht worden en bovendien beantwoorden aan de meest gevraagde afmetingen, noden en behoeften. We beschikken over een totaal van 10 ACD® Prestige actiemodellen van klein, middel tot groot, rechte wand en schuine wand.

Ja, kies dan voor onze tuinkamers. Waar je een “serre” kan omtoveren tot een leefruimte of een gezellig lees-/zithoekje.

 • Hogere wanden dus meer licht
 • Mogelijkheid om in de hoogte te kweken

Er is geen verschil in materiaal want beide types bestaan uit aluminium en veiligheidsglas. Rechte wand heeft een hogere goothoogte en kan je iets meer in de hoogte gaan kweken. Schuine wand heeft iets meer grondoppervlakte en de wind glijdt iets makkelijker dan een rechte wand serre.

 • Urban serres (compacte stadsserres)
 • Serres met rechte wand
 • Serres met schuine wand
 • muurserres / tuin- en leefserres.

Een serre zorgt voor een microklimaat waardoor je het kweekseizoen ruim kan verlengen en laat tijdens de winter, vorstgevoelige planten overwinteren.

Een serre is een structuur bestaande uit een frame en beglazing. Bij ACD® kiezen wij voor een duurzame en ecologisch oplossing door te kiezen voor aluminium (licht, stevig en robuust) en veiligheidsglas met een dikte van 4mm. Dit glas kan klaar float glas zijn of gehamerd float glas.

De diameter van de afvoerbuizen in kunststof is steeds 40 mm.

Ja, dit kan gemakkelijk door de begeleiding rails boven- en onderaan te verschuiven naar links of rechts.

De hoogte van de ACD® Prestige serre fundering is 8cm en de breedte steeds 4cm. De nokhoogte is meegerekend in de hoogte van de fundering bij een ACD® Prestige serre. Indien de serre een lengte heeft van meer dan 6,64m, zal de fundering een hoogte hebben van 12cm.

 • Meer en betere licht- en warmteopvang: heel nuttig in de vroege lente en in het najaar
 • Verminderde winddruk : de wind wordt makkelijker over de serre heen geleid
 • Een stabielere constructie: het gewicht van het dak wordt beter verdeeld
 • Iets meer grondoppervlakte 

Ja, maar de installatie is iets moeilijker dan bij een ACD® Prestige serre.

Klik hier voor het montage filmpje.

Grondankers: worden steeds “gratis” meegeleverd bij bestelling van eender welke serre en dienen tot het verankeren van de serre in de volle grond.  Aantal grondankers is afhankelijk van het type serre. Muurankers: zijn ankers die gratis meegeleverd  worden indien bij bestelling duidelijk vermeld werd dat de serre op een muur of op vaste ondergrond zoals beton of terras wordt gemonteerd

Ja, dat is mogelijk. Wil je een serre op maat? Contacteer ons via info@acd.eu

De grootte van de serre hangt af van het gebruik van de serre maar als je twijfelt, kies dan altijd de grootste. Eénmaal je de smaak te pakken hebt, zal de ACD® Prestige serre sneller vol staan dan vroeger. In het algemeen kun je stellen: hoe groter de serre, hoe kleiner de temperatuurschommelingen. Daarnaast is de breedte belangrijker dan de lengte: het pad blijft even

Er is geen verschil op het gebied van materialen. Enkel zorgt een ACD® Prestige tuinkamer in T-vorm voor een andere indeling, look & feel.

Ja, wij beschikken over een fabrieksshowroom (Zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare) waar diverse modellen tentoongesteld staan. Afspraak kan gemaakt worden via 0032 51 27 20 27 of via mail info@acd.eu

Een serre bestellen kan via een van onze dealers.

Ja, de prijs is inclusief transport aan huis geleverd.

 • Actiemodellen zijn de meeste verkochte modellen in ons uitgebreid dealernetwerk.
 • Greendeals zijn ACD® Prestige serres die je niet in ons dealernetwerk zal vinden.
 • Stockdeals zijn laatste stuks, ex demo’s, …

Het is mogelijk om een deur uit te lengen met een maximale lengte van 50 cm. Dit moet duidelijk vermeld worden op de bestelbon en bij het bestellen van je ACD® Prestige serre.

De aanbouwmuur moet vlak en verticaal zijn, de grond moet vlak en haaks (90°) zijn met de aanbouwmuur. Bij bestelling van een muurserre dient er altijd een foto worden aangeleverd van de montageplaats.

Plaats, indien mogelijk, de kortste kanten (voor- en achterkant) op de noord-zuid as. De langste kanten (zijkanten) op de oost-west as. Hierdoor ga je minder warmtepieken krijgen en een betere kweek!

Gebruik steeds de bijgeleverde verankering van ACD®. Dit kunnen grondankers of muurankers zijn. Per anker moet u minimum 12.5 kg snelbeton voorzien.

Indien wij alle concrete informatie ontvangen, kunnen wij je de nodige instructies bezorgen met de nodige richtlijnen. Maximale hoogte is 50cm en minimale breedte is 10cm. Meer details kan je verkrijgen op aanvraag. 

Wanneer je de betonplaat giet, hou je rekening met de buitenafmetingen van de serre.

Ja, het is mogelijk om een ACD® Prestige serre op een betonplaat te plaatsen. Hou hierbij rekening dat het plateau waterpas is en met de buitenafmetingen van de serre, gebruik dan de bijgeleverde muurankers. Gelieve dit te vermelden bij je bestelling.

Ja, het is mogelijk om een ACD® Prestige serre op een vlakke volle grond te plaatsen. Hiervoor moet je dan de bijgeleverde grondankers gebruiken. Gelieve dit te vermelden bij je bestelling.

Bekijk video

Waar je de kas wil zetten daar heb je de vrije keuze in. Dicht bij het terras of de keuken, tegen de muur van je woning/bijgebouw, op een balkon, (dak)terras …

Een goede verankering zorgt dat de fundering en het frame goed vast staan op de grond, betonplaat, … Een goede verankering zorgt niet alleen voor stabiliteit maar ook dat de serre niet zou bewegen. Onderhevig aan regen, vorst, … kan grond bewegen en zodoende blijft u serre op haar plaats staan. Per anker moet u minimum 12,5 kg snelbeton voorzien.

Bekijk video

Rond algemene grondvoorbereiding:

 • Terrein moet genivelleerd en vlak zijn
 • Indien mogelijk licht hellend voor vlottere afwatering
 • Geen putten en bulten
 • Stenen, wortels, gras,…  > verwijderen

Ja. De nokhoogte is inclusief de hoogte van de fundering bij een ACD® Prestige serre.

Ja, dat is mogelijk. Maximale hoogte van 50cm. U bezorgt alle nodige informatie aan ACD® en wij zullen u een schema bezorgen met de nodige informatie mbt hoogte en dikte van de muur.

Ja, dat is noodzakelijk voor de stabiliteit en sterkte van het frame. U Je kan deze fundering verankeren in volle grond, op een betonplaat of zelfs op een muurtje. Uiteraard moet u rekening houden met de richtlijnen die ACD® u geeft voor de montage hiervan.

De handleidingen worden steeds meegeleverd bij de aflevering van je serre. Je kan alle handleidingen hier terugvinden.

ACD® heeft verdeelpunten over geheel België. U kan terecht bij deze dealers.

Contacteer ons voor verdere informatie.

Je moet niets aan de chauffeur betalen.

Heb je een foute levering ontvangen? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Zijn er onderdelen die ontbreken? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Geen glaskist ontvangen? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Niet het correct aantal dozen? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Merk je schade? Contacteer ons binnen de 48 uur via ons schade en non-conformiteitsformulier.

De transporteur neemt enkele dagen voor levering contact op om een leveringsdatum te bepalen.

Merk je schade? Contacteer ons binnen de 48 uur via ons schade en non-conformiteitsformulier.

De ACD® Prestige bestaat uit een aantal kortere en langere dozen. De langste doos is ongeveer de lengte van je ACD® Prestige serre. Het aantal dozen kan variëren tussen 4 tot 8 dozen. Naast de dozen wordt er ook een glaskist geleverd met gemiddeld gewicht tussen 250 kg tot 350 kg. Hoe groter de kas, hoe meer dozen en hoe zwaarder de glaskist.

De transporteur levert de serre op de stoep op het opgegeven adres. Uiteraard moet de ondergrond verhard zijn. Levering is niet mogelijk op gravel of losliggende stenen.

De levering gebeurt door een externe transporteur met zwaar verkeer. Hou rekening met een vrachtwagen van minimum 10T en een minimum lengte van 11m, hoogte van 4.10m en breedte van 2.50m. Zij contacteren je om af te spreken voor levering. Zorg ervoor dat je thuis bent. Alles wordt op de stoep geleverd in zelfbouwpakket, niet in de tuin of op de oprit.

Voor kleinere pakketten geldt dat de zending mogelijks wordt aangeboden bij de buren, zo niet laat de pakjesdienst een berichtje achter in jouw brievenbus. Voor serres moet er afgetekend worden voor ontvangst, dus bij afwezigheid wordt een nieuwe leverafspraak gemaakt. Opgelet bij afwezigheid want dit heeft een bijkomende kost.

Ja, de externe transporteur zal steeds vooraf met u telefonisch/per mail contact houden. Voor kleinere colli’s/pakketten wordt geen leverafspraak gemaakt maar zullen correct worden geleverd.

Je ACD® Prestige serre wordt geleverd met een grote vrachtwagen van meer dan 10T. Zorg ervoor dat wij kunnen leveren met zwaar verkeer. Indien niet mogelijk, moet dit vooraf gemeld worden om bijkomende kosten te vermijden.

Plaats, indien mogelijk, de kortste kanten (voor- en achterkant) op de noord-zuid as. De langste kanten (zijkanten) op de oost-west as. Hierdoor ga je minder warmtepieken krijgen en een betere kweek!

Neen, absoluut niet!
De fundering moet over de volledige lengte ondersteund worden door:

 • Grond
 • Bepaalde betonstructuur/plateau

Ja, maar de installatie is iets moeilijker dan bij een ACD® Prestige serre.

Klik hier voor het montage filmpje.

Zijn er onderdelen die ontbreken? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Geen glaskist ontvangen? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Niet het correct aantal dozen? Contacteer ons binnen de 48u via ons schade en non-conformiteitsformulier.

Je mag bij het rubberen van je ACD® Prestige serre niet te kort afsnijden maar ook niet te lang. Deze moet je insteken/inglijden in de profielen van de glasregels. Snij de rubbers niet tekort af omdat rubber bij koude temperatuur gaat krimpen, niet te lang omdat je dan rubber te kort zal hebben. Bekijk video

Ja, onze ACD® Prestige serres kunnen worden gemonteerd door gebruik te maken van onze handleiding. Bekijk video

Via ons Youtube kanaal vind je verschillende video’s terug die je kunnen helpen bij de montage van jouw serre of accessoire. Klik hier om de montage video van een serre te bekijken. Wenst u video in verband met de montage van een ACD® accessoire, klik dan hier.

Het aantal dakramen per type ACD® Prestige serre is berekend, je kan uiteraard altijd dakramen toevoegen. Plaats deze altijd geschrankt voor betere circulatie. Plaats nooit 2 dakramen tegenover elkaar want de wind zal gewoon erdoor blazen en niet zorgen een geoptimaliseerde ventilatie.

Ja, dat is mogelijk. Onze schaduwdoeken worden op maat gemaakt afhankelijk van het type serre en bijhorende lengte en breedte van je ACD® Prestige serre.

In een droge, niet vochtige omgeving die stofvrij is en met een ideale temperatuur tussen 15° en 25° C. Klik hier voor de handleiding. Klik hier voor het montage filmpje.

Klik hier om naar de verschillende handleidingen te gaan.

Ja, dat is mogelijk, maar wordt echter niet aangeraden. Wanneer je nokversiering wil, gelieve dit dan te melden bij de bestelling van jouw serre. Daarnaast zijn er 2 opties, indien je de nokversiering toch nadien wil monteren. Als eerste kan je de dakramen en enkele ruiten van het dak verwijderen om zo de nokversiering op de bovenkant van de nok te monteren. Als tweede optie, kan je het dak van de serre volledig afbreken en de nok naar beneden halen. Op deze manier wordt de nokversiering gemonteerd vanop de begane grond, wat een stuk eenvoudiger is. Nadien kan je het dak dan opnieuw opbouwen.

Ja dat is mogelijk. Gelieve dit te melden bij de bestelling van jouw serre. Achteraf is dit ook mogelijk maar dan moet je jouw ACD® Prestige serre terug afbreken en nadien terug opbouwen.

ACD® zal monteren tot 50m van de stoep. Indien de montageplaats verder ligt dan 50m, zal er een bijkomende kost worden aangerekend.

De ACD® monteur zal je serre in voorgemonteerde panelen meebrengen op de dag van de montage. Wij hebben een minimum doorgang nodig van 1m breed en 3m hoog

ACD® zal je ongeveer 2 weken vooraf contacteren om een montagedatum af te spreken.

Ja, dat is mogelijk tegen betaling.

ACD® is niet verantwoordelijk voor het nivelleren en zal dit dan ook niet uitvoeren.

Bij vorst of stormweer, zal de montage niet worden uitgevoerd. Je wordt gecontacteerd voor een nieuwe afspraak.

 • Zorg voor voldoende parkeergelegenheid (min. 20m)
 • Montageplaats moet genivelleerd en vlak zijn
 • Indien mogelijk licht hellend voor vlotte afwatering
 • Geen putten, bulten, stenen
 • Wortels en gras verwijderen

Ja, dat is mogelijk maar enkel in België. In Frankrijk en Nederland kan je beroep doen op certified monteurs.

Bewaar de glaskist en dozen altijd op een beschutte en droge plek. Zo vermijd je schade aan profielen door karton resten en witte vlekken op de ruiten.

Ja dat kan, maar we raden toch aan om de montage uit te voeren met 2 personen. Het gaat vlotter en is aangenamer.

Hou rekening met volgende aandachtspunten:

 • Zorg voor een vlakke ondergrond: vrij van putten, stenen en uitstulpingen
 • Volg stap per stap en nauwlettend de handleiding
 • Eerst het frame assembleren en plaatsen
 • Nadien overhoeks meten voor correctheid
 • Ruiten plaatsen en afrubberen
 • Bouten en moeren aanschroeven
 • deur en ramen plaatsen
 • Verankeren

Ja, dit kan gemakkelijk door de begeleiding rails boven- en onderaan te verschuiven naar links of rechts.

Ja, wij hebben ons eigen montage team voor montages in België. Montage dient steeds aangevraagd te worden op het moment van bestelling. In Frankrijk en Nederland werken we met certified monteurs.

Nokversiering is een fijne afwerking van je ACD® Prestige serre. Het voorkomt ook dat er veel vogels op de nok van je serre zitten.

De diameter van de afvoerbuizen in kunststof is steeds 40 mm.

Ja, dat is mogelijk. Onze schaduwdoeken worden op maat gemaakt afhankelijk van het type serre en bijhorende lengte en breedte van je ACD® Prestige serre.

Klik hier om naar de verschillende handleidingen te gaan.

Ja dat is mogelijk. Gelieve dit te melden bij de bestelling van jouw serre. Achteraf is dit ook mogelijk maar dan moet je jouw ACD® Prestige serre terug afbreken en nadien terug opbouwen.

 • Voorkomt dat een serre in de zomer oververhit geraakt.
 • Voorkomt dat de luchtvochtigheid te hoog wordt.
 • Vermijden van ongewenste insecten, ziekten, plagen en schimmels.
 • Temperatuur in de hand houden.
 • Met de ACD® noppenfolie kan je de serre gemakkelijk isoleren en de warmte beter bewaren en behouden.
 • Voeg hier nog een verwarmingskachel aan toe en laat je gewassen en planten overwinteren. Bovendien kan je op deze manier de bevriezing van gewassen tegen gaan.
 • Gebruik het ACD® professioneel schaduwdoek om verbranding tegen te gaan.
 • Hou de temperatuur onder controle met de ACD® automatische raamopeners en dakramen.
 • Vergeet zeker onze hordeur niet.

Wanneer het gesneeuwd heeft, verwijder je de sneeuw rondom de serre en van het dak. Gooi de sneeuw niet “weg” maar breng gerust een dikke laag aan in jouw serre, dit zal smelten en de grond “gezonder” maken.

 • De bouten en moeren van je ACD® serre/tuinkamer goed vastdraaien.
 • Controleer of alle bewegende onderdelen van je serre goed vaststaan.
 • Nakijken van deur(en) en deurwieltjes.
 • Zorg ervoor dat alle losse elementen binnen je serre goed verankerd zijn.
 • In geval van storm of hevige wind alle ramen en deuren sluiten.
 • Indien sneeuw: verwijder het van het dak en rondom de serre.
 • Reinig regelmatig de condens- en buitengoten.

Ja, alle losse onderdelen zoals rubbers, ruiten, bouten en moeren, … kan je bij ons of een van onze dealers bestellen.

Deze water- en winddichte rubber strips zorgen er voor dat:

  • het glas stevig aangedrukt wordt in de glasregels
  • Dat glasverschuiving en glasbreuk zo vermeden kunnen worden.

Klaar veiligheidsglas wordt altijd voorzien aan de zijkant van de serre om de resultaten van in je serre te kunnen bekijken. Gehamerd veiligheidsglas wordt standaard in het dak van de serre gebruikt om te zorgen voor een optimale verspreiding van het licht en om verbranding te voorkomen.

Ja, de spindel en zwengel. Wanneer het dakraam te hoog is, gebruik je de spindel en open/sluit je het dakraam via de zwengel.

Neen, dat is niet mogelijk. Je kan wel kiezen voor een inzetbare hordeur.

Ja, dat is mogelijk. We hebben de aluminium en zwarte versies op voorraad. Indien je een specifieke RAL-kleur wenst, is dat mogelijk maar zorgt voor een meerkost

Dit is niet mogelijk op elk type serre. Het is wel mogelijk op:

 • Een rechte wand met breedte van 3.06m en 3.80m
 • Een schuine wand van 3.80m en 4.53m

Het laat de zuurstof binnen en zorgt dat de dieren buiten blijven, met eenvoudige installatie. Kan niet in combinatie met een dubbele deur en enkel in ACD® Prestige gamma.

Door ons samengestelde pakketten om je serre of tuinkamer te optimaliseren aan een promotionele prijs. Daarnaast hebben we ook nog tal van losse accessoires die een absolute meerwaarde zijn in je ACD® Prestige serre.

Wij hebben een zéér uitgebreid aanbod aan accessoires. Van verluchting, verlichting, bewatering, beschaduwing tot details om je serre te personaliseren en optimaliseren.

Met noppenfolie kun je eenvoudig je serre isoleren en het zorgt er ook voor dat de hoeveelheid licht niet verminderd wordt. De noppenfolie is UV-bestendig want is voorzien van een anti-UV laag.

R staat voor rechte wand. S staat voor schuine wand. Per letter heb je dan verschillende breedtes zoals R2, R3, R4, … S1, S2, S3. Het laatste cijfer of laatste 2 cijfers geven een indicatie van het aantal ruiten in de diepte/lengte. Breedte van een ruit en profiel is +/- 74cm.

Je kan terecht bij een van onze dealers of na afspraak, in onze showroom.

Ja, wij beschikken over een fabrieksshowroom (Zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare) waar diverse modellen tentoongesteld staan. Afspraak kan gemaakt worden via 0032 51 27 20 27 of via mail info@acd.eu

Een serre bestellen kan via een van onze dealers.

Ja, de prijs is inclusief transport aan huis geleverd.

 • Actiemodellen zijn de meeste verkochte modellen in ons uitgebreid dealernetwerk.
 • Greendeals zijn ACD® Prestige serres die je niet in ons dealernetwerk zal vinden.
 • Stockdeals zijn laatste stuks, ex demo’s, …
 • Neem hiervoor contact op met je ACD® Prestige verdeler. Zij zullen dan contact opnemen met ons om te kijken wat mogelijk is.

Neem hiervoor contact op met je ACD® Prestige verdeler. Zij zullen dan contact opnemen met ons om te kijken wat mogelijk is.

Neen, dit is niet mogelijk.

Indien je over de nodige transportmiddelen beschikt is het mogelijk om na overleg met het verkooppunt, je serre zelf op te halen.

  • Afhalen bij ACD® Roeselare op afspraak.
  • Houd rekening met een 3 – 7 tal dozen.
  • Een glaskist van ongeveer 500 kg op een pallet met lengte van 1.80m.

Licht je verzekeraar in over je aankoop en plaatsing van een ACD® Prestige kas.

Neen, onze actiemodellen zijn reeds promoprijzen.

ACD® heeft promopakketten met combinaties van een aantal losse accessoires. Daarnaast hebben wij ook nog losse accessoires.

Bij de korte keten kent je voeding weinig tot geen tussenschakels, dus via de kortste weg komen de groenten van jouw (moes)tuin op je bord terecht. Jij bent zelf de kortste keten van je ACD® Prestige serre naar je bord.

Spandraad betreft een eenvoudig koord/touw. Atlasdraad is een specfieke nylondraad die wij gebruiken bij ons professioneel schaduwdoek.

 • Actiemodellen in aluminiumkleur: 2 tot 3 weken 
 • Actiemodellen gelakt : 5 à 6 weken
 • Schrijnwerk modellen: tussen 5 à 6 weken tot 10 weken, afhankelijk van het gekozen model

Deze termijnen zijn niet bindend en indicatief en gaan in vanaf het moment van orderbevestiging.