Dé Belgische fabrikant van serres, tuin- en leefkamers

Vanuit onze 7500m² grote fabriekshal vertrekken jaarlijks duizenden serres naar onze klanten.
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor ACD®®. Kiezen voor ACD®® is kiezen voor kwaliteit en service!
Er is keuze uit meer dan 150 modellen van kweekserres, tuin-, leef-, openluchtkamers.
Dit kan je dan perfect combineren met een uitgebreid assortiment van accessoires om te personaliseren en te optimaliseren.

Klein begonnen...

ACD® is opgericht in 1986, bijna 40 jaar geleden. Toen hadden wij reeds een sterke overtuiging in het thuis-kweken van gezonde groenten en het opnieuw verbinden met de natuur.

Het is meer dan kweken alleen…

Zoveel jaren later is ACD® nog steeds de trendsetter op het gebied van productinnovatie, design en de vele toepassingen die mogelijk zijn met onze glazen serres, onze glazen huisjes..

Buiten leven met het comfort van binnen!

WOW – Way Of Working

Bekijk ons animatiefilmpje hiernaast om te kennis te maken met Fleur en Simon alsook de hond Staf. Zij zullen jullie in deze video tonen en uitleggen hoe jouw juweeltje, jouw project van bij ons tot bij jullie thuis geraakt.

Nadien is het alleen maar genieten maar we wensen je nu alvast veel kijkplezier!

Jouw korte keten

Dankzij ACD®, maak je je eigen korte keten.

Kweek je eigen gezonde groenten en fruit. Van grond tot mond!

Met enkele stappen kom je binnen in je eigen paradijs aan vitamines, rekken vol gezondheid en nog zoveel meer…

Steek energie in je serre, tuin- of leefkamer en haal er zoveel meer energie uit! Maak je eigen Energy Hub!

De boodschap bij ACD® valt niet mis te verstaan : ‘samen naar een groenere wereld’.

Tuinieren en samen genieten achter glas is een fijne hobby met een sluitend antwoord voor een lage ecologische voetafdruk.

 

Belangrijk bij de keuze van uw serre, tuin- of leefkamer

Wij helpen je alvast op weg via onze keuzewijzer.

Welke type serres, tuinkamers of leefkamers bestaan er?

Je kan kiezen voor een vrijstaande structuur of voor aanbouw. Daarnaast kan je kiezen voor rechte wand of schuine wand (enkel bij ACD® beschikbaar). Standaard zijn alle serres in grijs aluminium, tenzij anders aangegeven zoals bij onze Blackline en tuinkamers die standaard zwart zijn. Dit maakt ze dan ook weer tijdloos en geraffineerd. Wens je een andere kleur… geen zorgen, we kijken samen de vele mogelijkheden want in iedere tuin en op iedere plaats past een ACD® Prestige serre.

 

De oppervlakte en het volume?

Hou bij de keuze van je serre, tuinkamer of leefkamer altijd rekening met het soort gewassen, planten, bloemen die je wenst te kweken of te laten overwinteren. Dit kan altijd in tijd wijzigen. Denk goed na over de hoogte en het volume. Na verloop van tijd kan het zijn dat de klassieke serre te klein wordt en dat je dus meer ruimte nodig hebt. Beter groter dan te klein.

 

Wat is de beste positionering?

Hou rekening met zon alsook de afstand tot je woning. De ideale oriëntatie is zuidwest, met de deuropening naar het zuiden. Door de lange zijde van de serre (grootste glasoppervlak) naar het oosten en westen te richten, zal de serre gelijkmatiger opwarmen en afkoelen. Als de ACD® Prestige serre makkelijk toegankelijk is vanuit de woning, zal deze ook veel meer worden gebruikt.

 

Budget?

Een ACD® Prestige serre is een investering voor het leven. Generatie na generatie laten we mensen samen genieten van het buitenleven met het comfort van binnen. Met een ACD® Prestige serre ben je verzekerd van een hoogwaardige en functionele meerwaarde in je tuin. Prijs-kwaliteit zit je stevig gebeiteld. Elk jaar kan je een nieuw verhaal schrijven, kan jij bepalen wat je wenst te doen en heb je de vrijheid om te kweken, te genieten en buiten te leven. De opbrengst van je eigen kweek is altijd leuk meegenomen en zo heb je je eigen vitaminefabriek.

 

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Dat is natuurlijk dé vraag als je een serre, tuin-, leef- of openluchtkamer gaat plaatsen. Normaal zijn “hobbyserres” vrijgesteld van de plicht om een bouwvergunning aan te vragen. Uiteraard zijn hier regels aan verbonden zoals de grootte van de serre, hoever staat de serre van de woning, hoe ver van de perceelgrens, … het is niet altijd even eenvoudig. Praat met je buren, praat met je gemeente en er zal al veel duidelijk worden.

 

Hoe voorbereiden en monteren?

Al onze ACD® Prestige serres beschikken over een zelfdragend funderingsprofiel. Deze zijn voorzien van grond- of muurankers zodat je geen grote investeringen of voorbereidingen moet treffen voor de plaatsing. Je kan de serre op volle grond plaatsen. Zorg dat de grond vrij is van obstakels en genivelleerd is. Je kan ook opteren om de serre op een betonrand of muurtje te plaatsen. Dit alles in combinatie met een handige en heldere handleiding. Meer dan dit is er niet nodig voor een correcte montage.

Waarden & normen

Via onze pareltjes willen wij bijdragen tot de fysieke en mentale gezondheid van onze klanten. Maar daar stopt het niet. Het begint veel vroeger bij ons.

Om leuke producten te kunnen maken hebben wij goede grondstoffen nodig, efficiënte processen, goede businesspartners maar vooral onze medewerkers die stuk voor stuk creatievelingen, doeners en denkers zijn met passie en overtuiging.

Vanuit ACD® steunen wij onze werknemers, dagen we onszelf en onze werknemers uit om te innoveren, te inspireren en vooral te groeien.

Sustainability & circulair ondernemen

Iedereen tracht zijn steentje bij te dragen aan het klimaat en zijn ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Ook ACD® werkt hieraan mee door materialen te gebruiken die recycleerbaar zijn zoals aluminium en glas.

Maar daar stopt het niet voor ons!

Ook onze verpakkingen nemen wij onder de loep en willen wij een 2e leven geven. De kartonnen dozen kunnen hergebruikt worden door in te graven worden in de tuin.

Turn waste into pleasure

We houden rekening met het verleden en kijken naar de toekomst door nog steeds aan productinnovatie en optimalisatie te doen maar nog meer de nadruk te leggen op de wijze waarop onze producten verpakt worden alsook getransporteerd worden tot bij de klant.

Wij hebben dit niet alleen in het verleden gedaan, we doen dit vandaag en zullen dit ook morgen en in de toekomst blijven doen.

Maak van de glaskist van je ACD® Prestige een leuke mini moestuin voor de kinderen.

Energy Hub - meer dan een serre alleen!

De serre of zoals wij zeggen, het glazen huisje, is één van de weinige plaatsen waar natuurelementen samenkomen in een soort microklimaat. We spreken over aarde, water, licht en lucht.

Water is belangrijk om te kunnen gebruiken voor je eigen korte keten, je eigen vitaminefabriek van groentjes, fruit, … De kwaliteit van het water gaat achteruit en water wordt ook schaarser en daarom is het belangrijk om regenwater van het dak van je serre op te vangen in een regenton. Zodoende kan je bevloeien en irrigeren waar nodig. Ook hierin moet je een balans vinden, niet teveel en niet te weinig.

Naast water is zonlicht belangrijk om ervoor te zorgen dat alles kan groeien, zich kan ontwikkelen. Onze constructies zijn zo ontwikkeld dat je op elk moment een perfecte opvang kan doen van zonlicht maar ook, door het gehamerd glas in het dak, zorg je ervoor dat je groenten en/of fruit niet verbrand worden door een teveel aan zon- en UV-licht

Elke serre en/of glazen huisje is voorzien van een schuifdeur en dakraam/dakramen, eventueel hordeur voor voldoende verluchting. Te hoge temperaturen zijn niet goed voor je vitaminefabriek en daarom moet je voldoende verluchten om geen warmtepieken te krijgen en verbranding tegen te gaan.

De basis van je vitaminefabriek is de grond, de aarde waar je het zaadje plant, voorziet van water, voldoende lucht en licht. Steek energie in de grond en je zal nadien er ook energie uithalen. Wissel af met wat je kweekt zodat de grond steeds rijk blijft aan basiselementen. Je grond zal je dankbaar zijn en energie terug geven door wat je kweekt.

Klaar om je eigen Engery Hub te kiezen. Stap binnen in de wereld van ACD®.