Dé Belgische fabrikant van serres, tuin- en leefkamers

Vanuit onze 7500m² grote fabriekshal vertrekken jaarlijks duizenden serres naar onze klanten.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor ACD®. Kiezen voor ACD® is kiezen voor kwaliteit en service!

Er is keuze uit meer dan 150 modellen van kweekserres, tuin-, leef-, openluchtkamers.
Dit kan je dan perfect combineren met een uitgebreid assortiment van accessoires om te personaliseren en te optimaliseren.

Klein begonnen...

ACD® is opgericht in 1986, bijna 40 jaar geleden. Toen hadden wij reeds een sterke overtuiging in het thuis-kweken van gezonde groenten en het opnieuw verbinden met de natuur.

Het is meer dan kweken alleen.

Zoveel jaren later is ACD® nog steeds de trendsetter op het gebied van productinnovatie, design en de vele toepassingen die mogelijk zijn met onze glazen serres, onze glazen huisjes.

Buiten leven met het comfort van binnen!

ACD® Experience Center

Kom naar ons ACD® Experience Center onze glazen huisjes, openluchtkamers bekijken, voelen, ruiken en bewonderen.

Voor een afspraak, contacteer ons op 051 27 20 27.

Naast ons ACD® Experience Center ( Zwaaikomstraat 22 ) hebben wij ook nog ons extra groot demoterrein ( Kruisboommolenstraat 37 ) op 5min. rijden van onze kantoren .
Daar kan je nog andere pareltjes bewonderen.

Wij zijn meer dan alleen maar een product. 

Jouw korte keten

Dankzij ACD®, maak je je eigen korte keten.

Kweek je eigen gezonde groenten en fruit. Van grond tot mond!

Met enkele stappen kom je binnen in je eigen paradijs aan vitamines, rekken vol gezondheid en nog zoveel meer…

Steek energie in je serre, tuin- of leefkamer en haal er zoveel meer energie uit! Maak je eigen Energy Hub!

De boodschap bij ACD®® valt niet mis te verstaan : ‘samen naar een groenere wereld’.

Tuinieren en samen genieten achter glas is een fijne hobby met een sluitend antwoord voor een lage ecologische voetafdruk.

 

Belangrijk bij de keuze van uw serre, tuin- of leefkamer

Welke type serres, tuinkamers of leefkamers bestaan er?

Je kan kiezen voor een vrijstaande structuur of voor aanbouw. Daarnaast kan je kiezen voor rechte wand of schuine wand (enkel bij ACD® beschikbaar). Standaard zijn alle serres in grijs aluminium, tenzij anders aangegeven zoals bij onze Blackline en tuinkamers die standaard zwart zijn. Dit maakt ze dan ook weer tijdloos en geraffineerd. Wens je een andere kleur… geen zorgen, we kijken samen de vele mogelijkheden want in iedere tuin en op iedere plaats past een ACD® Prestige serre.

 

De oppervlakte en het volume?

Hou bij de keuze van je serre, tuinkamer of leefkamer altijd rekening met het soort gewassen, planten, bloemen die je wenst te kweken of te laten overwinteren. Dit kan altijd in tijd wijzigen. Denk goed na over de hoogte en het volume. Na verloop van tijd kan het zijn dat de klassieke serre te klein wordt en dat je dus meer ruimte nodig hebt. Beter groter dan te klein.

 

Wat is de beste positionering?

Hou rekening met zon alsook de afstand tot je woning. De ideale oriëntatie is zuidwest, met de deuropening naar het zuiden. Door de lange zijde van de serre (grootste glasoppervlak) naar het oosten en westen te richten, zal de serre gelijkmatiger opwarmen en afkoelen. Als de ACD® Prestige serre makkelijk toegankelijk is vanuit de woning, zal deze ook veel meer worden gebruikt.

 

Budget?

Een ACD® Prestige serre is een investering voor het leven. Generatie na generatie laten we mensen samen genieten van het buitenleven met het comfort van binnen. Met een ACD® Prestige serre ben je verzekerd van een hoogwaardige en functionele meerwaarde in je tuin. Prijs-kwaliteit zit je stevig gebeiteld. Elk jaar kan je een nieuw verhaal schrijven, kan jij bepalen wat je wenst te doen en heb je de vrijheid om te kweken, te genieten en buiten te leven. De opbrengst van je eigen kweek is altijd leuk meegenomen en zo heb je je eigen vitaminefabriek.

 

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Dat is natuurlijk dé vraag als je een serre, tuin-, leef- of openluchtkamer gaat plaatsen. Normaal zijn “hobbyserres” vrijgesteld van de plicht om een bouwvergunning aan te vragen. Uiteraard zijn hier regels aan verbonden zoals de grootte van de serre, hoever staat de serre van de woning, hoe ver van de perceelgrens, … het is niet altijd even eenvoudig. Praat met je buren, praat met je gemeente en er zal al veel duidelijk worden.

 

Hoe voorbereiden en monteren?

Al onze ACD® Prestige serres beschikken over een zelfdragend funderingsprofiel. Deze zijn voorzien van grond- of muurankers zodat je geen grote investeringen of voorbereidingen moet treffen voor de plaatsing. Je kan de serre op volle grond plaatsen. Zorg dat de grond vrij is van obstakels en genivelleerd is. Je kan ook opteren om de serre op een betonrand of muurtje te plaatsen. Dit alles in combinatie met een handige en heldere handleiding. Meer dan dit is er niet nodig voor een correcte montage.

Waarden & normen

Via onze pareltjes willen wij bijdragen tot de fysieke en mentale gezondheid van onze klanten. Maar daar stopt het niet. Het begint veel vroeger bij ons.

Om leuke producten te kunnen maken hebben wij goede grondstoffen nodig, efficiënte processen, goede businesspartners maar vooral onze medewerkers die stuk voor stuk creatievelingen, doeners en denkers zijn met passie en overtuiging.

Vanuit ACD® steunen wij onze werknemers, dagen we onszelf en onze werknemers uit om te innoveren, te inspireren en vooral te groeien.

Sustainability & circulair ondernemen

Iedereen tracht zijn steentje bij te dragen aan het klimaat en zijn ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Ook ACD® werkt hieraan mee door materialen te gebruiken die recycleerbaar zijn zoals aluminium en glas.

Maar daar stopt het niet voor ons!

Ook onze verpakkingen nemen wij onder de loep en willen wij een 2e leven geven. De kartonnen dozen kunnen hergebruikt worden door in te graven worden in de tuin. Maak van de glaskist van je ACD® Prestige een leuke mini moestuin voor de kinderen.

Turn waste into pleasure!

Energy Hub - meer dan een serre alleen!

Een glazen serre, tuin- of leefkamer is een Energy Hub geworden waar je in combinatie met de natuurelementen zoals aarde, water, licht en lucht samen met familie, vrienden, naasten, … energie in steekt maar heel veel energie uithaalt.

Klaar om je eigen Engery Hub te kiezen. Stap binnen in de wereld van ACD®.