Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Heb je deze zomer een leuk familiefeest of bbq onder vrienden gepland? Niets leuker dan een glimlach op het gezicht te toveren van de mensen om je heen! Verras je gasten met kleurrijke ijsblokjes gemaakt met eetbare bloemen uit je eigen tuin. Het recept is heel eenvoudig:

 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Eetbare bloemblaadjes (goudsbloem, komkommerkruid, oost Indische kers, viooltje)
  • Ijsblokjesvorm
  • Water

Recept

  • Kook het water gedurende enkele minuten en laat het afkoelen. Hierdoor zullen de ijsblokjes mooi helder zijn zonder troebele vlekken
  • Leg de bloemblaadjes in de ijsblokjesvorm
  • Overgiet met het afgekoelde water
  • Zorg dat de bloemetjes mooi onder water blijven – sommige blaadjes willen bovenaan drijven. Duw ze met een prikkertje enkele seconden onder zodat ze verzadigd worden met water en onder water blijven
  • Zet enkele uren in de diepvriezer
  • Smakelijk!

Geschreven door Sofie Maes

Buitenmens met passie voor natuurlijk moestuinieren met kwaliteitsvolle materialen en producten. Zot van tomaten, pepers en pompoenen in allerlei vormen en kleuren. Kippenliefhebber en -knuffelaar, de eitjes zijn mooi meegenomen. Maakt samen met haar 2 dochters graag haar handen vuil om vervolgens lekker te koken met de overvloedige oogst.
Naar website Meer berichten

Meer van Sofie Maes

De herfst komt eraan

Voor vele mensen betekent de herfst ook het einde van het moestuinseizoen. Planten die het graag warm hebben, zoals puntpaprika, zoete aardappel, tomaat en aubergine stoppen het eerst met groeien.

Lees meer

Pompoentijd!

Oktober is traditiegetrouw de maand van de pompoenen. Je ziet ze volop aan de deuren liggen ter decoratie en voor Halloween, deze sierpompoenen zijn heel speciaal met grillige vormen en kleuren. Er bestaan uiteraard ook eetbare pompoenen. Ik vind de soort Galeux d’Eysines een prachtige, eetbare pompoen met kleine ‘pindanootjes’ op de schil.

Lees meer

Meer dan een ruimte om groenten te kweken

Lees meer