Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Heb je deze zomer een leuk familiefeest of bbq onder vrienden gepland? Niets leuker dan een glimlach op het gezicht te toveren van de mensen om je heen! Verras je gasten met kleurrijke ijsblokjes gemaakt met eetbare bloemen uit je eigen tuin. Het recept is heel eenvoudig:

 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Eetbare bloemblaadjes (goudsbloem, komkommerkruid, oost Indische kers, viooltje)
  • Ijsblokjesvorm
  • Water

Recept

  • Kook het water gedurende enkele minuten en laat het afkoelen. Hierdoor zullen de ijsblokjes mooi helder zijn zonder troebele vlekken
  • Leg de bloemblaadjes in de ijsblokjesvorm
  • Overgiet met het afgekoelde water
  • Zorg dat de bloemetjes mooi onder water blijven – sommige blaadjes willen bovenaan drijven. Duw ze met een prikkertje enkele seconden onder zodat ze verzadigd worden met water en onder water blijven
  • Zet enkele uren in de diepvriezer
  • Smakelijk!

Geschreven door Sofie Maes

Buitenmens met passie voor natuurlijk moestuinieren met kwaliteitsvolle materialen en producten. Zot van tomaten, pepers en pompoenen in allerlei vormen en kleuren. Kippenliefhebber en -knuffelaar, de eitjes zijn mooi meegenomen. Maakt samen met haar 2 dochters graag haar handen vuil om vervolgens lekker te koken met de overvloedige oogst.
Naar website Meer berichten

Meer van Sofie Maes

Gezonde groenten uit je eigen kas met respect voor de natuur: tips en tricks

Moestuinieren is zorg dragen voor de natuur. Samen met de natuur ervoor zorgen dat je lekkere groenten en fruit op je bord kan toveren. Wil je graag op een respectvolle en verantwoorde manier groenten in je ACD® serre kweken? Ik deel graag mijn tips!

Lees meer

Een kas geeft je planten een voorsprong!

Wat een leuk zonnig weertje. De vogels beginnen te fluiten en maken nestjes in struiken en bomen. Bijen zoemen rond mijn oren wanneer ik in de moestuin klusjes opknap. En de vlinders, ja, die zijn ook al wakker geworden.

Lees meer

De moestuin van Sofie

Schimmels en nare insecten heb je liever niet in je tuinkas. Ze kunnen je droom van een rijkelijke oogst laten wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Lees meer