Wat is veiligheidsglas?

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas (of gehard glas) wordt gemaakt door een warmtebehandeling, gevolgd door een snel afkoelingsproces dat de sterkte van het glas verbetert en de manier waarop het breekt verandert. Zo is gehard glas 7 x harder dan standaard tuinbouwglas. Bovendien versplintert gehard glas bij breuk in honderden kleine stukjes met stompe randen en is daarom onschadelijk. Om de kwaliteit van de kassen voortdurend te verbeteren, heeft ACD®® ervoor gekozen om tuinliefhebbers kaswanden van veiligheidsglas aan te bieden. Dit om uw veiligheid en die van uw (klein)kinderen te waarborgen.

De voordelen van veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft een betere prijs-kwaliteitverhouding dan standaard glas; het voldoet ook aan de Europese EN12150-normen. Veiligheidsglas zorgt voor een lange levensduur van de kas, waardoor deze veel minder kwetsbaar is voor hagel, vallende takken bij harde wind of het gewicht van de sneeuw in de winter. Door de superieure weerstand zullen ook de risico’s verbonden aan het transport en de montage van de wanden beperkt zijn.

In geval van breuk heeft veiligheidsglas het voordeel dat het zonder gevaar voor mensen in de omgeving of tijdens het schoonmaken kan worden gebroken. Veiligheid is onze topprioriteit!

ACD®® kwaliteit is ook…

Een gehamerd glazen dak dat de intensiteit van de zonnestralen beperkt en zo voorkomt dat uw planten worden verbrand. Dit gehamerd glazen dak is ook gemaakt van gehard glas, dat zijn stevigheid op dezelfde manier als de wanden garandeert.

Tuinbouw, drijverij, veiligheid… wat zijn de verschillen?

  • Tuinbouwglas
    Tuinbouwglas houdt de warmte in de kas vast en laat een goede lichtinval toe. Het is relatief sterk, maar niet zo sterk als veiligheidsglas. Tuinbouwglas is zwaar en vereist een sterke kasconstructie. Als het gebroken is, zal het versplinteren in grote, scherpe stukken, waardoor het gevaarlijk wordt.
  • Vlotterglas

Gesmolten in een blikken bad, floatglas heeft gepolijste oppervlakken van regelmatige dikte. Lang beschouwd als het meest interessante alternatief, wordt floatglas geleidelijk aan vervangen door gehard floatglas, hoewel het nog steeds vaak wordt gebruikt.

  • Veiligheidsglas

Veiligheidsglas of gehard floatglas is het resultaat van een thermisch proces dat de weerstand verhoogt. Hoewel het productieproces van veiligheidsglas zeer gunstig is voor de kwaliteit van het glas, leidt het ook tot optische vervormingen, lichte kleurreflecties en een minder glad oppervlak.

Grijs gebied voor veiligheidsglas…

Het gebruik van veiligheidsglas wordt in veel gebouwen opgelegd, voor glazen deuren, dakramen, douchecabines, veranda’s… Tuinkas zijn tot nu toe echter aan deze normen ontsnapt. ACD®® heeft daarom besloten het voortouw te nemen door de veiligheidskaart te spelen met, als bonus, een betere weerstand van de kas, waarvan u langer profiteert. Dit alles tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Huidige normen voor glas

De verschillende glascategorieën worden ingedeeld op basis van verschillende criteria, zoals stootvastheid of de manier waarop het glas breekt. De EN12150-norm is de norm die van kracht is in de bouwsector. Het gaat om een reeks maatregelen die het risico op letsel in geval van breuk beperken. Aan deze norm wordt ook voldaan door het glas dat ACD®® kiest voor de wanden van zijn kassen.

Voorzorgsmaatregelen

Dit artikel laat zien dat veiligheidsglas het beste alternatief is vanwege zijn sterkte en veiligheidskwaliteiten. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen nodig om de levensduur van uw kas te waarborgen:

-Vermijd elke impact met een hard of scherp voorwerp.

-Vermijd elke schok tijdens het transport

– Leg de muren niet neer zonder een harde ondergrond als bescherming.
Spontane breuk moet hier ook worden vermeld, zij het ter informatie gezien de zeldzaamheid van het verschijnsel.

Alles wat u moet weten over ACD®®.

ACD®® debuteerde in 1987. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van tuinkassen. Modern en familiaal heeft ACD®® een ongeëvenaarde ervaring opgebouwd in de bouw van tuinkassen in glas of polycarbonaat. Op basis van deze ervaring streeft het bedrijf een proces van innovatie en voortdurende verbetering na. ACD®® heeft ook geïnvesteerd in kwaliteitsoptimalisatie om te voldoen aan de ISO-normen. Deze innovatieve kracht, gecombineerd met hoogwaardige producten, een uitstekende prijs-prestatieverhouding en een klantgericht bedrijfsbeleid, heeft ACD®® in staat gesteld om continu uit te breiden. Met zijn 5500m² voldoet ACD®® jaarlijks aan duizenden hobbytuiniers. Om dit te bereiken kan het bedrijf rekenen op haar 40 medewerkers die dagelijks werken om klanten in de kortst mogelijke tijd te adviseren en te leveren.

 

 

Meer berichten

De moestuin van Sofie

Schimmels en nare insecten heb je liever niet in je tuinkas. Ze kunnen je droom van een rijkelijke oogst laten wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Lees meer

Voorzaaien

Ik kan binnen niet álle moestuinplanten kwijt, anders kunnen we binnenkort niet meer aan de ontbijttafel omdat die gevuld staat met trays en potjes in allerlei vormen en maten. Ik gebruik daarom mijn ACD® tuinkas als voorzaaiplaats.

Lees meer

De moestuin van Sofie

Bescherm je groenten tegen een zwoele, hete zomer. De meeste tropische groenten zoals tomaat, paprika en meloen kunnen goed tegen een hittegolf. Maar bij buitentemperaturen van +35°C wil iedereen toch vertroeteld worden?

Lees meer