Licht in de tuinkas

Licht in de tuinkas

Iedere groene plant heeft licht nodig om te groeien. Hoe meer licht, hoe beter het groeiproces in de plant verloopt.

Daarom is licht in de tuinkas zo immens belangrijk

: De tuinkas moet niet in de schaduw staan en de ramen in de tuinkas moeten altijd goed schoon zijn. Zeker in de winter als er heel wat minder licht is. Met kunstlicht in de tuinkas kan de groei van de planten in het donkere jaargetijde worden gestimuleerd. Extra licht in de tuinkas is een hulpmiddel om planten te laten bloeien op een ander tijdstip dan normaal. Ook is licht in de tuinkas handig als u ’s nachts in de tuinkas wilt werken. (groeilamp) Tuinbouwglas laat ongeveer 90 % van de totale lichthoeveelheid door. Direct zonlicht moet het glas onder een hoek van 90° raken wil de maximale hoeveelheid binnenkomen en als de hoek groter of kleiner is zal er een deel worden teruggekaatst. Gedurende de zomer is er voor de meeste planten meer dan genoeg licht in de tuinkas, maar in winter komen ze tekort. Daarom is er veel onderzoek gedaan naar de beste kasvorm. Speciaal om meer licht door te laten zijn de kassen met schuine wanden geconstrueerd. De hoek waaronder het glas staat is natuurlijk van belang. De beste helling van de wand ten opzichte van het horizontale vlak is 78°. Deze kassen vindt u terug bij A.C.D. : Ontdek hier ons de kassen ALU HOBBY SERRE met de voordelen van schuine zijwanden Het zonlicht in de winter bereikt bij ons de aarde onder een hoek van ongeveer 15°. Daarom staan de iets schuine wanden van deze kassen min of meer loodrecht op de zonnestralen en laten dus een maximale hoeveelheid licht door. In de zomer is de hoek niet zo belangrijk, omdat de intensiteit van het zonlicht dan groter is. Extra belichting: groeilampen Info betreffende lichtsterkte en lumen kas.

Meer berichten

Kweek zelf eens gember!

Gember is een superfood. Thee met een stukje gember is zeer gezond en ook een echte opkikker. Met zijn pittige smaak geeft het bovendien ook een extra toets in vele gerechten. Eveneens heeft het een natuurlijke ontstekingsremmende werking en de thee helpt tegen keelpijn. Ben jij ook dol op gember? Dat komt goed uit, want je kunt het heel gemakkelijk zelf kweken dankzij je ACD® kas!

Lees meer

Gezonde groenten uit je eigen kas met respect voor de natuur: tips en tricks

Moestuinieren is zorg dragen voor de natuur. Samen met de natuur ervoor zorgen dat je lekkere groenten en fruit op je bord kan toveren. Wil je graag op een respectvolle en verantwoorde manier groenten in je ACD® serre kweken? Ik deel graag mijn tips!

Lees meer

Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Lees meer