Overwinteringskas

Overwinteringskas

De overwinteringskas is een goede optie voor beginners of tuiniers die niet veel tijd hebben. Extra’s zijn niet nodig, omdat het openen van de ramen voor frisse lucht en water geven met de hand gedaan kunnen worden. Water: planten hebben in de winter niet veel water nodig. Bladhoudende planten moeten vochtig worden gehouden, maar zorg er wel voor dat de kluit niet te nat wordt. Bladverliezende planten hebben maar een klein beetje water nodig om gezond te blijven. Inrichting: een combinatie van voldoende vloerruimte voor grote planten, en kweektafels en schappen voor kleine planten zodat u genoeg ruimte heeft voor alle planten die ’s winters bescherming nodig hebben. Verwarming: door de overwinteringskas te verwarmen zodat de temperatuur boven het vriespunt blijt, voorkomt u vorstschade. In het voorjaar kunnen de planten dan weer naar buiten. orchideeën Isolatie: een laag isolatiemateriaal (noppenfolie) aan de binnenkant van het glas in de winter zorgt voor extra bescherming van de planten. Bovendien kunt u zo de stookkosten beperken.

Kenmerk van een overwinteringskas:

Temperatuur van 0 tot 5° C, vorstvrij dus. Vraag nu de complete prijslijst ‘kassen’ aankas

Meer berichten

Over krulkoppen en andere problemen, wat de tomaten ons leren in juni

Er is nog nooit een moestuinier geweest die zei: Nu weet ik alles! Pas op, er zijn er wel die het denken, dat hebt ge overal. Maar meestal zijn zo’n mensen net slim genoeg om die gedachte niet uit te spreken.

Lees meer

Ook in deze koude periode heeft een kas een belangrijke taak!

Voor de tuinliefhebbers met een kweekkas is het tuingebeuren nog niet volledig afgelopen. Voor verschillende planten kan de kas als een schutplaats gebruikt worden. Andere planten worden al voorbereid op de groei voor volgend seizoen.

Lees meer

Verwarming tuinkas

Lees meer