Overwinteringskas

Overwinteringskas

De overwinteringskas is een goede optie voor beginners of tuiniers die niet veel tijd hebben. Extra’s zijn niet nodig, omdat het openen van de ramen voor frisse lucht en water geven met de hand gedaan kunnen worden. Water: planten hebben in de winter niet veel water nodig. Bladhoudende planten moeten vochtig worden gehouden, maar zorg er wel voor dat de kluit niet te nat wordt. Bladverliezende planten hebben maar een klein beetje water nodig om gezond te blijven. Inrichting: een combinatie van voldoende vloerruimte voor grote planten, en kweektafels en schappen voor kleine planten zodat u genoeg ruimte heeft voor alle planten die ’s winters bescherming nodig hebben. Verwarming: door de overwinteringskas te verwarmen zodat de temperatuur boven het vriespunt blijt, voorkomt u vorstschade. In het voorjaar kunnen de planten dan weer naar buiten. orchideeën Isolatie: een laag isolatiemateriaal (noppenfolie) aan de binnenkant van het glas in de winter zorgt voor extra bescherming van de planten. Bovendien kunt u zo de stookkosten beperken.

Kenmerk van een overwinteringskas:

Temperatuur van 0 tot 5° C, vorstvrij dus. Vraag nu de complete prijslijst ‘kassen’ aankas

Meer berichten

Cactussen kweken

Om cactussen (cactussen en succulenten) en vetplanten met succes in de kas te kunnen kweken moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan: zoveel mogelijk licht (vooral in de winter), een temperatuur van minimaal 10° C. Een combinatie van cactussen en 'gewone' planten in de kas zal op problemen stuiten.

Lees meer

Kas verwarming

Lees meer

Geraniums in je kas

Lees meer