Overwinteringskas

Overwinteringskas

De overwinteringskas is een goede optie voor beginners of tuiniers die niet veel tijd hebben. Extra’s zijn niet nodig, omdat het openen van de ramen voor frisse lucht en water geven met de hand gedaan kunnen worden. Water: planten hebben in de winter niet veel water nodig. Bladhoudende planten moeten vochtig worden gehouden, maar zorg er wel voor dat de kluit niet te nat wordt. Bladverliezende planten hebben maar een klein beetje water nodig om gezond te blijven. Inrichting: een combinatie van voldoende vloerruimte voor grote planten, en kweektafels en schappen voor kleine planten zodat u genoeg ruimte heeft voor alle planten die ’s winters bescherming nodig hebben. Verwarming: door de overwinteringskas te verwarmen zodat de temperatuur boven het vriespunt blijt, voorkomt u vorstschade. In het voorjaar kunnen de planten dan weer naar buiten. orchideeën Isolatie: een laag isolatiemateriaal (noppenfolie) aan de binnenkant van het glas in de winter zorgt voor extra bescherming van de planten. Bovendien kunt u zo de stookkosten beperken.

Kenmerk van een overwinteringskas:

Temperatuur van 0 tot 5° C, vorstvrij dus. Vraag nu de complete prijslijst ‘kassen’ aankas

Meer berichten

Licht in de tuinkas

Lees meer

Kweek paprika's op een zonnige warme plek

Naast de gangbare rode en groene paprika's zijn er ook gele, paarse en zwarte. De vorm kan variëren van hoekig, tot spits toelopend. Oorspronkelijk komt de paprika uit Amerika, maar hij wordt nu overal verbouwd en gebruikt. De smaak is mild en pittig zoet. Hoe rijper de vruchten, hoe hoger het vitamine- en mineralengehalte. Paprika's worden als groente gegeten of rauw of gekookt in salades verwerkt.

Lees meer

hobbykas vorstvrij

Lees meer