Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Kleurrijke ijsblokjes voor een zonnige zomerdag

Heb je deze zomer een leuk familiefeest of bbq onder vrienden gepland? Niets leuker dan een glimlach op het gezicht te toveren van de mensen om je heen! Verras je gasten met kleurrijke ijsblokjes gemaakt met eetbare bloemen uit je eigen tuin. Het recept is heel eenvoudig:

 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Eetbare bloemblaadjes (goudsbloem, komkommerkruid, oost Indische kers, viooltje)
  • Ijsblokjesvorm
  • Water

Recept

  • Kook het water gedurende enkele minuten en laat het afkoelen. Hierdoor zullen de ijsblokjes mooi helder zijn zonder troebele vlekken
  • Leg de bloemblaadjes in de ijsblokjesvorm
  • Overgiet met het afgekoelde water
  • Zorg dat de bloemetjes mooi onder water blijven – sommige blaadjes willen bovenaan drijven. Duw ze met een prikkertje enkele seconden onder zodat ze verzadigd worden met water en onder water blijven
  • Zet enkele uren in de diepvriezer
  • Smakelijk!

 

Geschreven door Sofie Maes

Buitenmens met passie voor natuurlijk moestuinieren met kwaliteitsvolle materialen en producten. Zot van tomaten, pepers en pompoenen in allerlei vormen en kleuren. Kippenliefhebber en -knuffelaar, de eitjes zijn mooi meegenomen. Maakt samen met haar 2 dochters graag haar handen vuil om vervolgens lekker te koken met de overvloedige oogst.
Naar website Meer berichten

Meer van Sofie Maes

De kortste keten: van je serre naar je keuken

Lees meer

Kweek zelf eens gember!

Gember is een superfood. Thee met een stukje gember is zeer gezond en ook een echte opkikker. Met zijn pittige smaak geeft het bovendien ook een extra toets in vele gerechten. Eveneens heeft het een natuurlijke ontstekingsremmende werking en de thee helpt tegen keelpijn. Ben jij ook dol op gember? Dat komt goed uit, want je kunt het heel gemakkelijk zelf kweken dankzij je ACD® serre!

Lees meer

De moestuin van Sofie

Bescherm je groenten tegen een zwoele, hete zomer. De meeste tropische groenten zoals tomaat, paprika en meloen kunnen goed tegen een hittegolf. Maar bij buitentemperaturen van +35°C wil iedereen toch vertroeteld worden?

Lees meer