Oogsten, oogsten en nog meer oogsten in de serre

Oogsten, oogsten en nog meer oogsten in de serre

In de maand augustus staat het oogsten in de moestuin centraal en in deze blog specifiek de oogst uit mijn hobby serre. De eerste vruchten zijn rijp, het zonnetje schijnt en dat betekent: oogsten maar! En hoe vaker je oogst: hoe meer vruchten je planten gaan produceren. Oftewel: oogsten = meer vruchten.

Tomaten

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten tomaten. Verschillende maten, soorten en kleuren. Ieder jaar probeer ik iets nieuws uit. In mijn hobby serre heb ik dit jaar drie verschillende soorten tomaten staan: Cherry, Yellow pear en Black Cherry. De tomaten zijn mooi gekleurd, in mijn geval: rood, geel en zwart.

Ongeveer 10 weken na het zaaien zijn tomaten rijp om geplukt te worden. Pluk tomaten altijd boven het kroontje of knip een hele tros af. Zo blijven de tomaten langer vers.

 

Aubergine

Dit jaar probeer ik voor het eerst om zelf aubergine te groeien. In een ideale situatie oogst je aubergine in juli, maar soms verloopt niet alles zoals je wilt. Zelf was ik wat laat met zaaien, maar ik vond het leuk om het toch gewoon te proberen. Mijn plantjes hangen vol met bloemen en hopelijk groeien er in de komende weken de eerste vruchten aan.

Aubergines oogst je onrijp, maar moeten wel groot genoeg zijn. Let dus goed op de kleur en knijp voorzichtig in de vrucht om te kijken of deze zacht is.

Komkommers

Mijn serre staat helemaal vol met komkommers. Wellicht heb ik wat veel planten dit jaar, want iedere keer als ik wil gaan oogsten, ga ik weer naar huis met een stuk of 5 komkommers. Ik probeer de komkommers te oogsten wanneer deze ongeveer 20 centimeter lang zijn. Wanneer je te laat oogst, heeft de vrucht zaden gemaakt en smaakt de komkommer wat bitter.

In mijn serre heb ik ook nog pepers en paprika staan. Deze zijn nog niet rijp, dus ik wacht nog even met oogsten. Je zou wel al kunnen oogsten en dan heb je (net zoals in de winkel) een groene peper of paprika.

Wat heb jij al allemaal geoogst uit je serre?
Samen met ACD® ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Geschreven door Mijn Moestuin - Mijn Passie

Mijn moestuin = mijn passie! In het zonnige zuiden van Nederland verbouw ik sinds 2015 mijn eigen groenten, kruiden en bloemen. Samen met jullie, mijn mede-moestuiniers, wil ik een kleurrijke wereld kunnen behouden!
Naar website Meer berichten

Meer van Mijn Moestuin - Mijn Passie

SERRE OPRUIMEN IN HET NAJAAR – DEEL 2

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby serre op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn serre opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Lees meer

2020: mijn volkstuin en nieuwe hobbyserre

Myrna Creemers is gelukkig met haar nieuwe trendy Prestige S104H van ACD®. Benieuwd hoe de montage verliep? Lees verder...

Lees meer

Serre opruimen in het najaar - deel 1

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby serre op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn serre opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Lees meer